Hele arbeidsstokken. Fra venstre.: Njål Atle Vindheim, Ciprian Nosa, Arnt Egil Knivsland, Geir Andre Buljo, Alina Jurgiu Buljo, Subhi Homsi og Mathias Alnes Røyset. (Daniel Gundersen, Karl Axel Nilsen og Benjamin Rasmussen var ikke tilstede da bildet ble tatt).
Rom bilvask
Selvvask / maskinvask

Daglig leder: Daniel Gundersen

Døgnåpent

Mobil 958 04 783
rom.bilvask@gmail.com
Geirs Bilpleie
Alt innen bilpleie: Utvendig vask, lakkrens, polering, lakkforsegling, innvendig vask, rens og pleie av interiør i tekstil og skinn

Daglig leder: Geir Andre Buljo

Man-fre 08.00-16.00/lør 10.00-15.00

Mobil 954 41 026
geirsbilpleieas@gmail.com
Antirust Lister
Antirustbehanding

Daglig leder: Arnt Egil Knivsland

Man-fre 08.30-16.30

– ellers etter avtale

Mobil 484 26 726
post@antirustlister.no
Hurtigruta carglass
Reparasjon/skifte bilglass

Avdelingsleder: Mathias Alnes Røyset

Man-fre 08.00-16.00

24t vakttlf. 09500/92 026 005
mathias.royset@hurtigruta.no


Viktig før vinteren

Geirs Bilpleie, Rom Bilvask og Hurtigruta Carglass ble samboere i 2016. Og denne uken flyttet også Antirust Lister inn i det nye bilsenteret på Rom, som er blitt en skikkelig kraftsamling for bilpleie.

Nå som høsten og vinteren er i anmarsj er det mange ting som er viktige å gjøre med bilen.

– Har du steinsprut  i frontruten er det viktig å få fikset det før frosten kommer, for da kan den sprekke helt, sier avdelingsleder Mathias Alnes Røyset på Hurtigruta Carglass. En annen ting som er viktig, er å holde frontruten ren i den lave vintersolen. 

– Vindusviskere er det lurt å skifte jevnlig for å unngå riper i ruten, tilføyer han.

– Helt nye biler bør lakkforsegles for best beskyttelse mot salt, asfalt og andre ytre påvirkninger. Nå som vinteren kommer, bør bilen vaskes godt og poleres slik at den er lettere å holde ren, anbefaler Geir Andre Buljo.

DITEC-senter

Geirs Bilpleie er sertifisert for å være et DITEC-senter.

Det eneste senteret mellom Stavanger og Mandal som har denne sertifiseringen.

– Dette er en fantastisk produktserie for beskyttelse av lakk, glass, felger og interiør med mer, sier fungerende daglig leder Alina Jurgin Buljo. De har både bilforretninger, firmaer og privatpersoner i sin kundeportefølje. Distriktet strekker seg fra Moi i vest til Mandal i øst,  Eiken/Åseral i nord og hele Lister-regionen.

– Hyttefolket har også oppdaget oss så de kommer innom når de er på hytta i Lyngdal, sier han.

Anbefaler sauefett

Antirust Lister bruker et 100 prosent miljøvennlig produkt som heter Fluid Film. Det er laget av sauefett, Lamolin. – Fordelen med dette produktet er at det ikke vil tørke inn. Salt fra veiene vil ikke sette seg fast under bilen. Nå går vi inn i en sesong med mye salt på veiene, men vi som bor med kysten får salt fra sjøen hele året. Her nede er det derfor ekstra viktig å ha understellsbehandling på bilene slik at de skal vare lenger, sier daglig leder og eier Arnt Egil Knivsland. – Vi har spennende produkter som også kan brukes på det meste i hjemmet. De egner seg som rustløser og smøremiddel på for eksempel kjeder, wirer, våpen og fiskesneller. For å nevne noe. Det er rett og slett verktøy på boks, sier Arnt Egil.

Ny vaskemaskin

Bilsenteret på Rom har også en helt ny vaskemaskin som eies av Rom Bilvask. Daglig leder Daniel Gundersen sier dette er en rask og effektiv vaskemaskin.

– Den kan ta inn biler hvert 5. minutt. Hele vasken tar 10 minutter. Ønsker du heller å vaske bilen selv, er det også en stor flott vaskehall her, sier Daniel.

Vi spiller hverandre gode

– Det er et veldig bra miljø her og vi drar nytte av hverandre. En kunde kan ha flere avtaler på bilsenteret, og firmaene ordner seg imellom slik at kunden kan hente en ferdig fikset bil, sier Geir.

– Vi ønsker å spille hverandre gode, og vi har alle et felles mål: Det er å gi den beste servicen til våre kunder. Vi strekker oss langt for å ha fornøyde kunder, sier Arnt Egil.

  Kom innom bilsenteret her på Rom for en hyggelig bilprat. Det kan lønne seg, avslutter Mathias.